Dagbok
Jag, Arne
Rollförteckning
Arkiv
December 1999
Januari 2000/2078
Februari 2000
Mars 2000
April 2000
Maj 2000
Juli 2000
Augusti 2000
September 2000
Oktober 2000
December 2000
Januari 2001
Februari 2001
Mars 2001
April 2001
Maj 2001
Juni 2001
Oktober 2001
Februari 2006
Annat
Bitis bilderbok

Arnes dagbok

Det bästa ur Arnes dagbok. Redigerad av Björn Gustavsson.
Copyright © 1999-2078 Arne Nilsson, Björn Gustavsson.

Söndag 2001-04-01: Aprilskämt

Till min stora förvåning finner jag att jag fortfarande skriver dagbok, efter nästan ett år och fyra månader. Vi får se hur länge till jag orkar hålla på.

Nu är det åter första april. Jag har funderat länge på om jag skulle hitta på ett aprilskämt eller om jag skulle fega ur genom att som förra året skylla på att min dagbok alltid balanserar på den tunna gränsen mellan fantasi och verklighet.

Fast nu behöver jag inte fundera längre. Som ni säkert redan har hört har Sverige hastigt och mindre lustigt stiftat en ny lag mot aprilskämt. Orsaken är ett nytt EU-direktiv. Eftersom inte alla EU-länder har aprilskämt betraktas det som handelshinder.

Lagen gäller allt offentligt framförande av aprilskämt, på gator och torg, i offentliga lokaler, i massmedia och på alla webbsidor. I hemmets lugna vrå är aprilskämt fortfarande tillåtna. Den enda kvarstående oklarheten är om aprilskämt får framföras på restauranger och krogar. Krogägarna hävdar att kundbortfallet skulle bli stort om man inte får aprilskämta på krogen. Lösningen blir kanske ett krav på olika zoner för skämtare och torrbollar.

På gator och torg kommer lapplisorna att extraknäcka som s.k. lipsillar, som i första hand ska stoppa framförande av aprilskämt, i andra hand skriva ut en aprilbot. Påföljden för aprilskämtande är 500 kronor första gången, 1000 kronor andra och tredje gången munkavle.

På tiden att det blev ett stopp för aprilskämt. I år slipper jag gräma mig över att jag aldrig kan komma på något bra aprilskämt. Och så kanske jag slipper bli lurad av Sigge.

Fast länk

Måndag 2001-04-23: Höst?

I morse när jag vaknade trodde jag det var höst. Kan man sova igenom hela sommaren utan att märka det?

Skriva dagbok eller inte skriva dagbok, det är frågan. Jag tror att jag fortsätter ett tag till. Jag ska försöka återuppta mina regelbunda uppdateringar.

Kanske ska jag dra en snabb lägesrapport.

Sigge har fått tag på en ny lägenhet, fast den ligger inte på Strandvägen. Han ringde och klagade på börsnedgång och reavinster som blivit förluster men som ändå måste skattas. Jag vet hur det är, mina reavinster på bokrean i år har lämnat ett stort hål i kassan.

Lena är återfunnen. Hon har varit bortrest i flera omgångar och jobbat mycket däremellan. Hon vill inte ställa upp i schlagerfestivalen med Stefan Saurkraut.

Jag käkar pillren som doktor Koma gav mig. Märker ingen särskild skillnad, förutom att jag har fått lättare att somna. Drömmarna har blivit intensivare. Ibland känner jag mig rejält desorienterad när jag vaknar på morgnarna.

Fast länk


Äldre anteckningar är arkiverade under respektive månad.

Valid HTML 4.01!